Afsluiting seizoen 2022

KV DE KLETSERS SLUIT SEIZOEN AF MET LOONBEDRIJF HOEKSTRA OUDER/KIND PARTIJ

Op 25 augustus was het alweer tijd voor de afsluitende kaatspartij voor kv De Kletsers. Zoals de afgelopen jaren werd de Ouder/Kind partij gesponsord door Loonbedrijf Hoekstra. Maar liefst 15 parturen gingen de strijd met elkaar aan voor de kransen en mooie bekers. Er werd gekaatst in twee klassen, welpen en pupillen/schooljongens.

Bij de welpen waren het bijna allemaal kinderen die met hun ouders speelden. In een poule systeem moest worden bepaald wie zich voor de finales gingen plaatsen. Er werd 25 minuten gekaatst en na afloop werden alle behaalde earsten bij elkaar opgeteld. In de kleine finale ging de winst en dus de 3e prijs overduidelijk naar Ruben en Annet. De finale was gelukkig een stuk spannender. Eline en Botte kwamen goed terug tot 5-5 maar het laatste earst en dus de 1e prijs was voor Geert Johan en Wytse.

Bij de pupillen/schooljongens waren er meer alternatieve ouders opgetrommeld.
Er werd fanatiek maar leuk gekaatst. Ook hier moest men zich door de poule fase heen worstelen. In poule 1 was het erg spannend voor de tweede plaatst. Op basis van de voor-punten gingen de Jelle’s naar de kleine finale. Maar de 3e prijs was een brug te ver. Rudmer en Jurjen wonnen overduidelijk met 5-1 6-6 de derde prijs. De finale was des te interessanter om te zien. Op een cruciale stand ging door de extra geldende regels het earst aan de neus van Germer en Ljibbe voorbij. Ze bleven knokken voor wat ze waard waren, maar uiteindelijk waren niet opgewassen tegen Reinder en zijn ‘ouder’ Peder. Zij pakten op 5-2 6-2 de laatste slag van het seizoen 2022 en wonnen welverdiend de eeuwige roem, kransen en bekers.

Na afloop van de prijsuitreiking van de Ouder/Kind partij werd de eindstand van het jeugdklassement bekend gemaakt. Alle jeugdkaatsers die een keer aan een partij deelnam en hadden minimaal één prijs gepakt. Na alle resultaten te hebben opgeteld werd duidelijk dat Reinder de wisselbeker moest afstaan. Hij eindigde dit jaar als derde. Met 4 overwinningen mocht Rudmer de beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen. Maar de grote overwinnaar van dit seizoen was Geert Johan met in totaal 4x winst (plus nog de Ouder/Kind partij) en 1x een 2e plaats. Hij kreeg dan ook meer dan verdiend de allergrootste beker en de wisselbeker mee naar huis.
Daarna overhandigde het bestuur onder luid applaus een aardigheidje als dank aan de beide trainers Ruurd en Bauke voor het geven van de jeugdtrainingen dit jaar.

Al met al een mooie afsluiter van een mooi kaatsjaar voor kv De Kletsers. Het bestuur wil de sponsors, PR-medewerkers, kransmakers, perkleggers, telegrafisten, kantine vrijwilligers en alle anderen die zich hebben ingezet rondom de kaatsactiviteiten heel hartelijk bedanken voor hun inzet.
Keatsfreonen, tot het volgende kaatsjaar!