Agenda

RTVNOF - 60 miljoen euro?
Maandag, 17 Januari 2022, 19:30

Die 60 miljoen euro is er natuurlijk nog niet, maar stel dat er in de toekomst wel gas gewonnen gaatworden uit onze bodem, dan komt dat wel deze kant uit. En los van de vraag of we voor of tegengaswinning zijn: we willen wél goed voorbereid zijn. De Gebiedscommissie in oprichting heeft daaromin het afgelopen jaar met verschillende werkgroepen aan spelregels gewerkt. De spelregels bepalen waten wie in aanmerking komt voor financiële ondersteuning. We nodigen jullie graag uit voor eeninformatieve avond over onze voorstellen en adviezen op maandag 17 januari. Met behulp van jullievragen en opmerkingen maken we ze definitief. 

Online 

We hadden jullie graag ‘live’ aan tafel gesproken om goed met elkaar van gedachten te wisselen, maar deontwikkelingen rond corona maken het lastig om dat goed te plannen. Daarom kiezen we voor eenonline bijeenkomst. Misschien is dat ook wel zo comfortabel nu, want iedereen kan vanuit huis aan dekeukentafel of vanaf de bank inloggen en meedoen. Of misschien zelfs samen met buren kijken en julliereacties met ons delen. 

Hoe ziet dat er uit? 

Tijdens de uitzending laten we jullie zien wat we hebben gedaan, hoe we dat hebben gedaan en wat hetresultaat is. De spelregels gaan natuurlijk over de besteding van € 60 miljoen, die verdeeld wordt overtien jaar tijd, als er tot gaswinning wordt besloten. De uitwerking is een vervolg op deinvesteringsagenda Ternaard, de thema’s zijn Energietransitie, Zoetwatermanagement en SociaalEconomische Vitaliteit. 

Na de presentatie gaan we graag in gesprek. Is het compleet zo? Missen we nog wat? Heb je al ideeëndie interessant kunnen zijn voor het Gebiedsfonds? Daarvoor gebruiken we tijdens de uitzending eenWhatsApp nummer. 

Volgt het live en doe mee! 

De uitzending is maandag 17 januari vanaf 19.30 uur live te volgen via RTV NOF (tv-kanaal 20, bijKabelnoord). Of ga kort voor 19.30 uur naar www.rtvnof.nl/spelregelsgebiedscommissie op RTV NOFFacebookpagina.

Ik hoop op 17 januari velen van jullie welkom te mogen heten, dus als je dit leest: zegt het voort! Wiezich vooraf even aanmeldt krijgt de voorgestelde spelregels in PDF via de mail toegestuurd en tijdig eenreminder voor de uitzending. Aanmelden kan door een mail te sturen naar i.luijken@noordtij.nl o.v.v.Uitzending Gebiedscommissie. 

We kijken er naar uit om jullie bij te praten! 

Namens de Gebiedscommissie i.o.

Bart Bakker, voorzitter Gebiedscommissie i.o. 

17 januari 2022
vanaf 19.30 uur 
via RTV NOF 

© 2022 – Stichting Hichtepunten

Logo MulderMedia