Agenda

Pleatspetear - St. Annakerk Hantumhuizen
Zaterdag, 06 November 2021, 20:00
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PLEATSPETEAR
poëzie performance
Sint Annakerk Hantumhuizen
zaterdag 6 november, aanvang 20.00 uur
entree 12,50 (incl. koffie/thee)

PLEATSPETEAR is een combinatie van voordrachtskunst en muziek. Muziek en gesproken woord vormen een harmonisch geheel. PLEATSPETEAR wekt de geschiedenis van de plattelandscultuur op een unieke manier tot leven. De gedichten zijn geschreven in de leegstaande Heringastate op een historisch boerenerf in Hantumhuizen waar vanaf 1435 al een state stond. Op deze plek werd in 1907 historicus Ds. J.J.Kalma geboren. De gedichten worden in het Nederlands en in het Frysk gesproken. De muziek in PLEATSPETEAR omvat diverse muziekstijlen waaronder de klassieken, de impressionisten en eigen improvisaties op o.a. melodieën uit Fryslân Sjongt. De composities zijn van o.a. J.S.Bach, Frederic Chopin, Ludwig von Beethoven, Erik Satie.

Het gelijknamige boekwerk in opmaak van Warner B. Banga uit Dokkum is na de performance te koop in de zaal. (15 euro)

Voordracht:
Akke Brouwer (Hantum) studeerde aan de Toneelacademie Maastricht. Haar belangrijkste leermeesters waren; Willem Tollenaar (voordrachtskunst) en Elise Hoomans (regie). Na haar opleiding werkte zij als provinciaal toneeladviseur en trainingsacteur. Zij specialiseerde zich in de voordrachtskunst en geeft sinds 1985 i.s.m. diverse musici literaire performances. In 2006 werd zij verkozen tot stadsdichter van Dokkum voor een periode van twee jaar. In 2015 won zij de Rely Jorritsma Priis met haar gedicht It geheim fan de âlde bern. Er staan vijf dichtbundels op haar naam en veel van haar werk is opgenomen in verzamelbundels.
Muziek:
Joke Groen (Hantumhuizen) studeerde klassiek piano bij Harry Vooren aan de Muziek Pedagogische Academie te Alkmaar. Later studeerde ze lichte muziek bij Rob Madna aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam. Ze heeft zich gespecialiseerd in Caraïbische muziekstijlen en speelde in velerlei formaties. In de performance PLEATSPETEAR speelt ze piano en accordeon.
Vertaling gedichten:
Corry Boelens (Dokkum) is Friestalig schrijfster, vertaalster en docente Frysk bij de Afûk. Er staan twee romans op haar naam. Zij vertaalde o.a. Eilandgasten van Vonne van der Meer, kinderbijbel Het Hoogste Woord en uit het Duits Der Gehilfe des Mahlers van Alexandra Gugenheim onder de titel De Skilderslearling. Uitgaven KFFB.

Reserveren: (06) 528 758 65 of (06) 330 424 86

Locatie Sint Annakerk Hantumhuizen

© 2020 – Stichting Hichtepunten

Logo MulderMedia